Afyon Kocatepe Üniversitesi Sandıklı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu tarafından Konferans salonunda 12.03.2018 tarihinde saat 14.00’te Dünya Sosyal Hizmet Günü programı düzenlendi. Programa Kaymakam Köksal Şakalar, Belediye Başkanı Mustafa Çöl, Sandıklı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Bayram Turgut, Sandıklı Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Koray Gürpınar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür V. Zekai İNAN, İlçe Daire Amirleri, Öğretim Elemanları ve öğrenciler katıldı.

Sandıklı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Bayram Turgut’un programla ilgili bilgi vermesiyle başlayan programda Dünya Sosyal Hizmet Günü hakkında bilgiler aktarıldı.

Konuyla ilgili kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Mustafa Çöl, “Tabi ki sosyal hizmetler dediğimizde toplumun birçok kesimine hitap eden, toplumun önemli kesimini kapsayan bir kavram. Biz de yerel yönetimler olarak, Sandıklı Belediyesi olarak geldiğimiz günde açtığımız ilk kurum Sosyal Hizmetler Merkezi oldu. Bunun altını özellikle çizmek istiyorum. Bunda en çok etken yaşlı, engelli, kadınlarımıza hizmetler Afyonkarahisar’a gidip gelmeler oldu. Bu anlamda il müdürüm ve yetkililere teşekkür ediyorum” dedi.

Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Engelsiz Sosyal Yaşam Merkezi Müdürü Arslan YALÇIN Afyonkarahisar ilinde sosyal hizmet uygulamaları hakkında bilgi aktardı.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Sandıklı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Hamdi KORKMAN sosyal hizmetin ülkemizde ve dünyadaki  tarihçesi ve uygulamaları hakkında bilgi verdi.

Yüksekokulumuz öğrencilerine yönelik düzenlenen Türk İşaret Dili Kursu sertifika dağıtımıyla program sona erdi.

 

 

 

 

13 Mart 2018, Salı 453 kez görüntülendi