Duy şikayet etmede her an bu Ney,
Anlatır hep bu ayrılıklardan bu Ney.
Der ki; feryadım kamışlıktan gelir,
Duysa her kim, gözlerinden kan gelir.

Mevlana Celaleddin Rumi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Sandıklı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Cumhur GÜNGÖR tarafından açılan ney kursu 15 Ekim 2019 Salı günü başladı. Sandıklı UBYO dersliklerinden biri kursa yönelik tahsis edilip hazırlandı. Çocuk Gelişimi ve Sosyal Hizmet bölümleri öğrencileri kursa yoğun ilgi gösterdi.

Katılımcı öğrencilerin özelliklerine göre kişiye özel yaptırılan neylerin öğrencilere teslim edilmesinin ardından enstrüman tanıtıldı; duruş, tutuş ve oturuş pozisyonları anlatıldı. Ardından ney üflemeye geçildi. Dr. Güngör her öğrenci ile birebir ilgilenerek ney üflemenin inceliklerini anlattı. Dr. Güngör, ney sanatının sabır isteyen bir yolculuk olduğunu, zahmetli olsa da çabaların nihayetinde sonuç vereceğini, vazgeçmemek gerektiğini vurgulayarak öğrencileri motive etti. İlk ders, ney üfleme pratiklerinin tamamlanmasının ardından sonlandırıldı. Kurs, 2019-2020 eğitim-öğretim yılı süresince devam edecek.

16 Ekim 2019, Çarşamba 544 kez görüntülendi