Sandıklı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu (SUBYO), Özçınar Özel Eğitim Okulunun 3 Aralık Dünya Engelliler Günü programına ev sahipliği yaptı. SUBYO Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa, Garnizon Komutanı, SUBYO Müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürü, SUBYO öğretim elemanları ve öğrencileri, Özçınar Özel Eğitim Okulu Müdürü ve öğretmenleri ile özel çocuklar ve aileleri katıldı. Program, Özel Eğitim Okulu müzik öğretmeninin önderliğinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Açılış konuşmasını yapan SUBYO Müdürü Sayın Prof. Dr. Mustafa FİŞNE, sözüne Dünya Engelliler Gününün önemini ifade ederek başladı. Sandıklı halkının, Yüksekokulumuzun ilçelerindeki varlığını daha çok hissedeceğinin altını çizen Fişne, SUBYO Sosyal Hizmet ve Çocuk Gelişimi bölümleri olarak bu ve bunun gibi önemli günlerde paydaşların da katılımı ile etkinlikler düzenlemeye devam edeceğini belirtti. Özel çocuklarımızın ülkemize kazandırılmasının önemini vurgulayan Fişne’nin konuşmasının ardından, SUBYO Sosyal Hizmet Bölümü öğrencilerinin Özçınar Özel Eğitim Okuluna gerçekleştirdiği ziyarete ait video izlendi.

Özçınar Özel Eğitim Okulu Müdürü Sayın İbrahim ALTINTAŞ ise konuşmasında, neden öğrencilerini özel olarak tanımladığının altını çizdi ve emeği geçen, destek veren herkese teşekkürlerini iletti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Emin KARAOSMAN konuşmasına, Yüksekokulumuza programa verdiği destekten dolayı teşekkür ederek başladı. Özel Eğitim Okulunun varlığının tüm vatandaşlarımıza duyurulması ve bu imkandan faydalanamayan çocuğumuzun kalmaması için elimizden geleni yapmamız gerektiğini ifade eden Karaosman, gerektiği takdirde ilçede yeni bir özel eğitim okulu açılabileceğini söyledi. Özel çocuklarımızın eğitiminde emeği geçen değerli öğretmenlerin ve sayın velilerin haklarının ödenemeyeceğini belirtti ve teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Program, Özçınar Özel Eğitim Okulu öğrencilerinin hazırladığı gösteriler ile devam etti. Öğrencilerin gösterileri izlenirken duygu dolu anlar yaşandı. Engelleri ve ön yargıları hep birlikte aşmanın öneminin vurgulanmasının ardından tören sonlandırıldı.

 

04 Aralık 2019, Çarşamba 411 kez görüntülendi