Sandıklı UBYO Çocuk Gelişimi Bölümü Tarafından Çocuklara Yeni Koronavirüs Küresel Salgınını Anlatmak İçin Çizgi Hikâye Hazırlandı

Sandıklı UBYO Çocuk Gelişimi bölümü, COVID-19 küresel salgını hakkında anaokulu çocuklarını bilgilendirmek amacıyla bir çalışma gerçekleştirdi.

‘’Koronayı Anlamak’’ isimli hikâye, COVID-19 küresel salgınını anaokulu çocuklarına anlatmak üzere hazırlanmış, gerekli ekleme ve çıkarmaların yapılmasına ve birçok dile çevrilmesine olanak tanınarak yararlanılması amaçlanmış bir salgını anlama öyküsüdür. Hikâye, öğrenciler tarafından resmedildi ve seslendirildi. Hem çocuklara hem de sevdiklerine duygusal destek verebilmenin ve yaşanan bu zorlu süreçte yalnız olmadıklarını hissettirebilmenin amaçlandığı çalışma, video haline getirilerek bölümün sosyal medya hesaplarında paylaşıldı.

Hikaye Adı: Die Corona-Häschen

Yazar: Ursula Leitl (Türkçe’ye Çev. Hadiye Yıldızer İçer)

Resimleyen: Açelya Tunca, Aslı Çiçek, Fidan Uysal

Kurgu, Montaj ve Seslendirme: Esra Başer, Faruk Karakaş