Sandıklı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu tarafından 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü kapsamında 09 Aralık 2021 tarihinde saat 10.00’da düzenlenen “İnsan Haklarının Korunmasında Toplumsal Bilincin Önemi” isimli konferans; Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Bölümünde görev yapan Arş. Gör. Dr. Mürşide ŞİMŞEK tarafından verilmiştir.

Sandıklı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Konferans Salonunda düzenlenen konferansa Yüksekokul öğretim elemanları, idari personeli ve öğrencileri tarafından yoğun katılım sağlanmıştır.

Programın açılışını yapan Sandıklı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa FİŞNE konuşmalarına insan haklarının gerçekleşmesinde İnsan Hakları Evrensel Bildirgesinin bizlere bir ölçü sunduğunu, insan hakları bağlamında siyasal sistemlerin, hükümetlerin bu ölçüye dikkat etmeleri gerektiğini belirtmiştir. Üniversitemizin de hedefleri doğrultusunda Yüksekokulumuzun sadece insan hakları konusunda değil önemli diğer gün ve zamanlarda da böyle etkinlikleri sürdürmeye devam edeceğini ifade etmiştir.

İnsan haklarının bir boyutunun sorumluluk olduğunu ifade eden Arş. Gör. Dr. Mürşide ŞİMŞEK, kişilere insan haklarını anlatırken sadece yaşama hakkınız vardır diyerek bırakmamamız gerektiğini bunun yanı sıra öldürmeme sorumluluğunuz vardır, işkence yapmama sorumluluğunuz vardır dememiz gerektiğini belirtmiştir. Böylece bu sorumluluğu üstenen toplumun insan hakları konusunda iyi bir örnek sergilemiş olacağını söylemiştir. Ayrıca insan haklarına pozitivizm ve post-modernist bakış açılarıyla farklı anlamlar yüklendiğini ifade eden Arş. Gör. Dr. Mürşide ŞİMŞEK günümüzde kültürel ögelerin önemine vurgu yapmıştır. Temel insan haklarının yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın insan hakları konusunda sağladığı güvencelerden bahseden ŞİMŞEK kadına yönelik şiddet konusunda da özellikle erkek çocukların yetiştirilmesinde dikkat edilecek hususlara değinerek konuşmalarını bitirmiştir.

Yüksekokul Müdür Yardımcısı ve Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hamdi KORKMAN’ın plaket takdiminin ardından Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Mustafa FİŞNE, konuşmacı ve katılımcılara katkılarından dolayı teşekkür etmiş ve konferans sonlandırılmıştır.

 

09 Aralık 2021, Perşembe 151 kez görüntülendi