10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında Sandıklı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ve Üniversitemiz Girişimcilik ve Kariyer Topluluğu tarafından konferans düzenlenmiştir. 16.05.2022 tarihinde Yüksekokulumuz Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe Retina Hastaları Dayanışma Derneği Başkanı Sayın Mesut YURT katılmıştır.

Mesut YURT Retina Hastaları Dayanışma Derneği Başkanlığını yürüttüğünü ve halen bir kamu kurumda çalıştığını ifade ederek doğuştan görme engeline sahip olduğunu ve birçok farklı yerde eğitimler verdiğini söylemiştir.

Herhangi bir rahatsızlığı olmayan bireylerin bile yüksek raflarda uzanmakta güçlük çektiğinde bir engelle karşılaşmış olacağını ifade ederek engelliliğin sosyal yapılar tarafından şekillendirildiğine dikkat çekmiştir. Bu doğrultuda engelliler için yapılacak en doğru şeyin onlara engeli olmayan herhangi biri gibi davranmak ve engel yaratan koşulların ortadan kaldırılması olacağını ifade etmiştir. Konuşmasını “Engelin hiçbir şeye engel olamayacağını” vurgulayarak sonlandırmıştır.

Program, Yüksekokul Müdür Yardımcımız ve Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Üyesi Sayın Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin BATMAN’ın Sayın Mesut YURT’a plaket takdim etmesinin ardından sona ermiştir.

17 Mayıs 2022, Salı 164 kez görüntülendi