Halk şiiri değil halk şuuru olan türküleri ile ölümsüzleşen ünlü halk ozanı Âşık Veysel Şatıroğlu; ölümünün 50. yılında türküleri ve yaşam öyküsü ile Sandıklı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu tarafından anıldı.

Âşık Veysel’e ait türkülerin seslendirildiği anma etkinliğine Sandıklı Kaymakamı Önder ÇENGEL, Sandıklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir BOZKURT, Sandıklı İlçe Sosyal Hizmet Müdürü Mustafa YAVUZ, Sandıklı Halk Kütüphanesi Müdürü Fatma Burcu ERDOĞDU, İlçe Jandarma Komutanı Mevlüt ÖZDEMİR, İlçe Emniyet Müdürü Bayram ÖĞÜT, Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ali ŞAFAK, Sandıklı Yükseköğretim Destekleme Derneği Başkanı Ahmet NAYAN, Sandıklı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdür Prof. Dr. Cüneyt AKIN, akademisyenler ve öğrencilerle birlikte çok sayıda Âşık Veysel dostu katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinlik, Aşık Veysel’in hayatının anlatıldığı belgesel gösterimi ile devam etti. Okul Müdürümüz, Prof. Dr. Cüneyt AKIN Bir Milli Mutabakat Metni Olarak ”Birlik Destanı” adlı konuşmalarını gerçekleştirdiler. Yoğun ilgi gören etkinlikte Âşık Veysel’in Uzun İnce Bir Yoldayım, Güzelliğin On Par’ Etmez, Benim Sadık Yârim Kara Topraktır, Anlatamam Derdimi Dertsiz İnsana,  Keklik gibi dillere destan olmuş türkülerinden seçme eserleri; Sandıklı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Hamdi KORKMAN, Dr. Öğr. Üyesi Alper EYİNÇ ve Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri tarafından seslendirildi.

Sandıklı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Konferans Salonunda gerçekleşen etkinlikte, katılımcılara duygusal anlar yaşattılar.

23 Kasım 2023, Perşembe 370 kez görüntülendi