20 Mayıs Çocuk Gelişimciler Günü kapsamında Çocuk Gelişimi Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Cumhur GÜNGÖR ve Araştırma Görevlisi Şeyma SEVGİ’nin koordinatörlüğünde Sandıklı’da çeşitli ilkokul ve ortaokullarda etkinlikler düzenlenmeye başlandı. Mayıs ayı boyunca farklı okullarda uygulanmaya devam edilmesi planlanan SUBYO 1. Çocuk Gelişimciler Günü Etkinlikleri kapsamında ilk ziyaret Mustafa Kemal İlkokulu ve Ortaokulu’nda gerçekleştirildi. Üniversitemiz Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencilerimizin hazırlamış olduğu ‘‘Hayvan Sevgisi Farkındalığı’’ ve ‘‘Geleneksel Oyunların Tanıtımı’’ isimli etkinlikler ilkokul ve ortaokul öğrencileri ile gerçekleştirildi.

Sokaklarda aç ve insanların yardımına muhtaç olan hayvanlara karşı farkındalık oluşturmayı hedefleyen ‘‘Hayvan Sevgisi Farkındalığı’’ etkinliğinde Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencilerimizin hazırlamış olduğu, hayvanlardan oluşan kukla gösterisi ilkokul öğrencileri tarafından beğeni ile karşılandı. Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencilerimizin kendi besteledikleri şarkılar, ilkokul öğrencilerinin alkışları ile eşlik etmesi ile söylendi. Ardından Bremen Mızıkacıları isimli masal anlatılarak, ‘Ben Kimim?’ isimli verilen ipuçlarından yola çıkarak bahsedilen hayvanı bulma oyunu ile etkinlik sonlandırıldı. Etkinliğin sonunda ilkokul öğrencileri ile birlikte sokak hayvanları için okul bahçesinin çeşitli yerlerine mamalar bırakıldı.

Teknolojik oyunların revaçta olduğu ve çocukların fiziksel, zihinsel, sosyal, dil gelişimlerine büyük katkıları olan geleneksel oyunların unutulmaya yüz tuttuğu günümüzde eski oyunların hatırlatılarak çocukların oyun alışkanlıkları arasında yeniden yer almasının amaçlandığı ‘‘Geleneksel Oyunların Tanımı’’ etkinliğinde ise çocuklar ile arapsaçı, yağ satarım bal satarım, bezirgan başı, davul zurna, eski minder, deve-cüce, sandalye kapmaca, kurt baba, yakan top oyunları oynandı. Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencilerimizin rehberliğinde oynatılan oyunlarda ortaokul öğrencileri ile birlikte keyifli anlar geçirildi.

24 Mayıs 2022, Salı 439 kez görüntülendi