20 Mayıs Çocuk Gelişimciler Günü kapsamında Çocuk Gelişimi Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Cumhur GÜNGÖR ve Araştırma Görevlisi Şeyma SEVGİ’nin koordinatörlüğünde Sandıklı’da çeşitli ilkokul ve ortaokullarda uygulanan etkinlikler bu dönem için başarı ile tamamlandı. Mayıs ayı boyunca farklı okullarda uygulanmaya devam edilmesi planlanan SUBYO 1. Çocuk Gelişimciler Günü Etkinlikleri kapsamında son ziyaretler Fatih Sultan Mehmet İlkokulu, Yaşarlar Zekiye Ana İlkokulu ve Mustafa Kemal İlkokulu’nda gerçekleştirildi. Üniversitemiz Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencilerimizin hazırlamış olduğu ‘‘Hayalimdeki Meslek’’ ve ‘‘Hikayelerle Düşünmek’’ isimli etkinlikler ilkokul ve ortaokul öğrencileri ile gerçekleştirildi.

Meslekler ile ilgili farkındalık oluşturmayı ve mesleklerin görevlerini daha yakından çocuklara tanıtmayı amaçlayan ‘‘Hayalimdeki Meslek’’ etkinliği kapsamında Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencilerimizin hazırlamış olduğu şarkılar çocuklara söylenerek meslekler anlatıldı, oyunlar oynandı. Etkinliğin sonunda öğrencilerimizin hazırlamış olduğu çeşitli meslek kıyafetlerinin bulunduğu mukavvaların önünde çocuklar istedikleri meslek elemanı kıyafetleri ile olarak fotoğraf çekildi.

Çocukların dikkatlerini toplayarak dinledikleri hikayeye odaklanmalarının ve hikaye hakkında sorulan açık uçlu sorulara özgün cevaplar vermelerinin, farklı cevaplar üzerinden beyin fırtınası yapmalarının amaçlandığı ‘‘Hikayelerle Düşünmek’’ etkinliğinde ise Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencilerimizin hazırlamış olduğu hikayeler, hazırlanan kukla ve arka plan canlandırmaları ile anlatılarak ve sorular hakkında ıraksak fikirler ortaya çıkarmaya çalışarak çocuklarla keyifli vakit geçirildi.

 

 

17 Haziran 2022, Cuma 348 kez görüntülendi